Jacob Collier

Jacob Collier (Londres, Regne Unit; 2 d’agost de 1994) és un músic anglès, l’estil del qual fusiona elements d’una varietat de gèneres musicals, i sovint presenta un ús extrem de l’harmonització.

El 2012, els seus vídeos en pantalla dividida de cançons populars, com “Don’t You Worry ’bout a Thing” de Stevie Wonder, van començar a fer-se virals a YouTube. El 2014, Collier va signar amb la companyia de Quincy Jones i va començar a treballar al seu vehicle d’actuació en viu audiovisual per a un sol home, dissenyat i construït a l’Institut de Tecnologia de Massachusetts.

El 2016, Collier va llançar el seu àlbum debut, In My Room, que va ser completament autogravat, arreglat, interpretat i produït a la petita habitació del darrere de la casa de la seva família a Finchley, al nord de Londres.3 El 2017, Collier va rebre dos premis Grammy pels seus arranjaments de “Flintstones” i “You And I”, tots dos de l’àlbum.

El 2018, Collier va començar a treballar a Djesse, un àlbum de quatre volums i al voltant de 50 cançons amb més de dues dotzenes d’artistes i conjunts. El primer volum, que presenta el Metropole Orkest, Djesse Vol. 1, va ser llançat el desembre de 2018. El segon, Djesse Vol. 2, de naturalesa més acústica, va ser llançat el juliol de 2019. El 2020, Collier va guanyar dos premis més Grammy pels seus arranjaments de “All Night Long” de Djesse Vol. 1 i “Moon River” de Djesse Vol. 2, respectivament. El tercer volum, Djesse Vol. 3, que Collier descriu com a basat en sons electrònics, va ser llançat el 14 d’agost de 2020. El 2021, va tornar a guanyar un premi Grammy al millor arranjament, instrumentació i veus per la cançó “He Won’ t Hold You (feat Rapsody)”.

Collier és el primer músic britànic a guanyar almenys un premi Grammy per cadascun dels seus primers quatre àlbums.

Jacob Collier

Festival Alma

Sala : Poble Espanyol

Fotografía : Jordi Amela (@amela_photo_concert)

 

Scroll to Top