Entrevista a Stoned Statues

Redactor : David Sàez

Fotografíes : Oficials de la banda.

Stoned Statues és un trio finés que acaba de publicar el segon àlbum: “The Guardian”. I és una de les bandes emergents que hem trobat més interessants del panorama internacional en el 2023, ja que realitzen una fusió particular de molts gèneres tals com el metal, el punk-rock, el prog, etc.

El seu estil és contundent, enèrgic i agut. Per tant, val molt la pena que li dediquem el nostre temps per descobrir-los, o bé per gaudir-los novament. Així que per conèixer-los millor Jenna Kosunen, Markus Hakala i Allu Tanskanen han tingut l’amabilitat de concedir-nos una petita entrevista.  

Primer de tot, al vostre website ens explica una mica la història de Stoned Statues, i com Allu i Markus es coneixien des de la infantesa. La incorporació de Jenna fou el 2019. Com va ser aquelles primeres preses de contacte i quan vau adonar-vos que podria arribar a funcionar el projecte.

 

Jenna: – L’Allu i jo estàvem a la mateixa escola l’any 2019, quan l’Allu em va demanar que féssim una Jam amb el Markus, amic de la infància. Vam programar els assajos de la banda junts i, ja al a les primeres sessions, semblava que les peces anaven encaixant. El nostre primer senzill “Demento” va néixer durant el segon assaig de la banda. La nostra primera reunió va deixar un molt bon rotllo sobre el potencial de la banda.

 

Allu: – La primera vegada que vam tocar “Demento”, amb la Jenna cantant les primeres línies que havia escrit, sabia que això seria alguna cosa. Ens enteníem, els assajos funcionaven, ho teníem tot.

I acte seguit a que comencéssiu a treballar plegats, tenim una pandèmia mundial. Va perillar el projecte o, pel contrari, es va poder treballar sense pressió?

Jenna: – Vam formar la nostra banda el novembre de 2019, així que no portàvem gaire temps treballant quan va arribar la pandèmia. Vam fer alguns espectacles sempre que va ser possible. A causa de les restriccions, no van ser gaires espectacles. Així que a la tardor del 2020, vam decidir gravar un àlbum de les cançons que vam compondre a principis d’any. En altres paraules, no vam tenir molta pressió o horaris ajustats pel que fa al procés d’elaboració de l’àlbum, que segurament va afectar el resultat final.

 

Precisament “Stoned Statues”, l’àlbum debut, era sensacional i va tenir força repercussió a Finlàndia. Ara, amb “The Guardian”, que encara és millor, esteu observant que està cridant l’atenció més enllà de les vostres fronteres?

Allu: – Ha hagut una mica d’atenció des de l’estranger. Com entrevistes, mitjans de comunicació compartint la nostra novetat àlbum, etc. Però és molt agradable veure que rebem missatges de tota la gent arreu del món. És evident que la música està trobant el seu camí. Esperem poder tocar per la resta d’Europa el més aviat possible!

Hi ha alguna possibilitat de que veiem a Stoned Statues en algun tipus de festival internacional aquest estiu, o encara queda camí per fer? Quins plans teniu?

Jenna: – Hem estat de gira activa per tot Finlàndia, però el nostre somni també és fer gira a l’estranger. Tant de bo, puguem fer-ho possible ben aviat.

La proposta de la banda barreja sense manies molts elements com rock, punk, metal, prog, doom, etc. i tot funciona perquè és nota honestedat musical. Aquesta barreja li dona un segell peculiar més enllà d’etiquetes. Però, com us agrada definir la vostra música?

Allu: – Si li has de posar en una etiqueta, en diríem metall alternatiu. Però l’ànima principal i el producte és només Stoned Statues 🙂

 

 

Heu intentat ser diferents a d’altres bandes d’alguna manera?

Jenna: – Crec que no estem intentant ser alguna cosa especial conscientment, o intentant fer alguna cosa concreta amb la nostra música. Fem música amb tot el cor i nosaltres no volem limitar-nos a cap gènere o estil concret.

Teniu alguna manera particular de composar, algun mètode de treball específic?

Jenna: – No tenim una manera concreta de compondre les nostres cançons. Vam treballar el nostre àlbum de debut junts, a través de jam sessions al nostre local d’assaig, i vaig escriure la majoria dels nostres lletres al meu temps lliure.

En canvi, el procés d’escriptura de “The Guardian” va variar molt. Algunes cançons van néixer durant els assajos de la banda, mentre que altres es van originar a partir de gravacions de guitarra que ens havia preparat en Markus. De vegades, vam escriure lletres junts com a trio, o només amb Markus i jo, o només jo sola. Crec que l’alegria de fer música junts com a trio va aparèixer encara millor al segon àlbum.

Avui en dia, com a norma general, els ingressos dels músics depenen de les actuacions en directe i de la venda del merchandising, quedant en un segon pla la venda de música. Per tant la relació amb els fans és important. Com interactueu amb ells?

 

Jenna: – Les xarxes socials ens ajuden a arribar als fans de països on encara no hem tingut l’oportunitat de girar. Sempre llegim tots els missatges que rebem, encara que no els puguem respondre tots. La millor manera d’arribar-hi és durant els nostres tours, i ens agrada conèixer els nostres fans després dels espectacles. Crec que una de les millors coses és interactuar amb els fans durant els nostres concerts, on l’energia positiva i l’atmosfera es increïble!

 

 

 

 

La vostra família i amics us va recolzar quan vau decidir fer de la música el vostre modus vivendi, o pel contrari haguessin preferit que haguéssiu tingut una divertida i apassionant carrera com agents d’assegurances?

Allu: – Crec que no estaven segurs que funcionés tan bé quan jo tenia 15 anys. Però ells sempre em van donar suport de totes maneres! 🙂

Hi ha algun lloc especial o festival on us faria il·lusió oferir un concert?

Allu: – Tants llocs! The Redrocks Amphitheater, sens dubte! El lloc d’Austràlia on van filmar el llegendari DVD en directe de Parkway Drive. Wacken, Copenhell, Roskilde la llista continua i segueix!

I hi ha algun artista o banda amb qui us agradaria compartir escenari o composar un tema?

 

Jenna: – Un dels meus somnis és anar de gira i compartir escenari amb bandes com Leprous o Nothing But Thieves. Admiro molt els seus cantants, i crec el nostres estils musicals encaixarien força bé.

 

Moltes gràcies per la vostra atenció. Esperem veure-us d’hora a les nostres fronteres.

 

Jenna: – Els nostres fans ho signifiquen tot per a nosaltres i esperem per gaudir ben aviat de la bellesa del vostre país.

 

Stoned Statues website

Scroll to Top