Dave Douglas Gifts Trio 31/10/2023

Dave Douglas és un destacat trompetista de jazz nord-americà, àmpliament reconegut i respectat en l’escena musical. 

Dave Douglas va néixer el 24 de març de 1963 a Montclair, Nova Jersey, Estats Units. Va començar a tocar la trompeta des d’una edat primerenca i va demostrar un gran talent des del principi. Va estudiar al Berklee College of Music a Boston i després va continuar la seva educació musical a Nova York, on es va submergir en l’escena de jazz de la ciutat.

Al llarg de la seva carrera, Dave Douglas ha treballat amb una àmplia varietat de músics destacats i ha liderat diverses bandes i projectes. És conegut pel seu estil versàtil que abasta des del jazz tradicional fins a l’avantguarda i la improvisació experimental. Les seves composicions sovint incorporen elements de diferents gèneres musicals, la qual cosa li ha valgut una reputació com un dels trompetistes més innovadors en el món del jazz contemporani.

Dave Douglas ha enregistrat nombrosos àlbums com a líder i ha col·laborat amb artistes com John Zorn, John Scofield, Bill Frisell i Mary Halvorson, entre altres. Ha estat guardonat amb múltiples premis al llarg de la seva carrera, incloent el prestigiós Grammy.

A més de ser un destacat intèrpret, Douglas també és un prolífic compositor i ha creat música per a una àmplia gamma de projectes, incloent bandes sonores de pel·lícules, obres de teatre i dansa.

La seva influència en la música contemporània és innegable, i Dave Douglas continua sent una figura influent en l’escena del jazz, continuant innovant i explorant nous horitzons en la música.

El trompetista torna ara a Barcelona amb una nova formació, el Gifts Trio, juntament amb dos membres del trio Son Lux, autors de la banda sonora de la pel·lícula ‘Everything everywhere all at once’: el guitarrista Rafiq Bhatia i el bateria Ian Chang. Inspirat per la vida i la música de Charles Lloyd, i també per la fascinació del saxofonista per la música de Billy Strayhorn, el trio explora el format de la cançó multiplicant les textures per crear les atmosferes tan especials que ofereix la combinació trompeta-guitarra-bateria. Moltes, moltes ganes d’escoltar aquesta nova aventura d’un músic insaciable.

Artista : Dave Douglas Gift Trio

Data : 31/10/2023

Hora : 20:30h

Lloc : Conservatori del Liceu de Barcelona

Web Oficial : https://www.festival-millenni.com/concert/gilberto-gil/

Compra d’Entrades 

Scroll to Top