Chris Potter-20/11/2023

Chris Potter és un destacat saxofonista de jazz nascut el 23 de gener de 1971 a Chicago, Illinois, Estats Units. És conegut per ser un virtuós del saxofonista tenor i soprano, i ha deixat una empremta indeleble a la escena del jazz contemporani.

Potter va començar a tocar el saxofonista a una edat primerenca i va demostrar un talent excepcional des del principi. Al llarg de la seva carrera, ha col·laborat amb molts músics de renom, incloent Dave Holland, Pat Metheny, Herbie Hancock i Paul Motian, entre d’altres. La seva versatilitat musical li ha permès explorar una àmplia varietat d’estils, des del jazz tradicional fins al jazz modern i la música experimental.

Un dels aspectes més destacats de la carrera de Chris Potter és la seva habilitat per compondre i arranjar música. Ha llançat nombrosos àlbums com a líder del seu propi grup i ha rebut elogis tant de la crítica com dels seus companys músics per la seva innovació i originalitat.

A més del seu treball com a saxofonista, Potter també és un respectat educador musical i ha impartit classes en institucions de renom, compartint el seu coneixement i passió pel jazz amb les generacions més joves de músics.

Chris Potter, James Francies i Eric Harland. Tres noms propis que sonen amb contundència, com si parléssim d’un trident futbolístic que no deixa de marcar gols musicals de tota mena. Potter, un dels nostres saxofonistes preferits –de nosaltres i de gairebé tothom–, torna al  festival amb el seu trio Circuits, que el 2019 va publicar un disc, Sunrise Reprise, que, segons el mateix artista, era el resultat d’una reflexió profunda produïda per dos esdeveniments recents: les protestes relacionades amb el moviment Black Lives Matter i la crisi climàtica cada cop més amenaçadora. El resultat és aquest trio: música poderosa, sense por, que vol ser un espai de contemplació i de reflexió, acompanyada –això sí– d’un groove irresistible. PFH: Potter, Francies i Harland. El millor trident.
Chris Potter, saxos tenor i soprano, flauta
James Francies, teclats i piano
Eric Harland, bateria

Artista : Chris Potter

Data : 20/11/2023

Hora : 20:30h.

Lloc : Conservatori del Liceu

Scroll to Top