Mansur Brown 06/03/2024

Mansur Brown emergeix com un fenomenal músic, un virtuós de la guitarra, curador i artista multidisciplinari amb una formació clàssica. Originari de Brixton i encara establert al sud de Londres, el seu enfocament compositiu distintiu es caracteritza per la fusió de la seva intrincada guitarra d’influència flamenca amb la seva pròpia producció original. Aquesta es veu modelada pel ritme distintiu de Timbaland dels primers anys 2000, l’equilibri d’Afrobeats i el suggestiu disseny sonor de Burial. Explica: “La meva música pot tenir moments de club i també ser més introspectiva. Però al llarg de tot, hi ha sentiments de felicitat i gratitud. Vull que es senti renovador”.

Encara que la guitarra segueix sent l’epicentre de la seva música, no és l’únic element. Desenvolupant rols com a compositor, productor i multiinstrumentista, àlbums com “Heiwa” del 2021 el mostren recorrent a teclats, flauta i saxòfon, i fins i tot explora la seva veu, ajustant el seu to en homenatge als seus artistes preferits de R&B. Aquest esperit autosuficient impregna tot el que fa Mansur. Així neix el seu propi segell, AMAI (“dolç” en japonès), una iniciativa empresarial que abasta música, pel·lícules, obres d’art, i fins i tot tecnologia i codis. “A la indústria musical, a la gent li agrada posar etiquetes i definir coses”, comenta. “Crear el meu propi segell en aquest context de classificacions em dóna la llibertat d’innovar i explorar conceptes. Ho faig a la meva manera”.

“NAQI Vol.1”, una col·lecció d’èxits de club que fusiona la guitarra melòdica de Brown amb produccions riques i plenes per a la pista de ball, el troba explorant la influència de pioners del hip-hop dels anys 2000 com Timbaland, així com artistes d’Afrobeats com Burna Boy i Wizkid. “M’agrada que la meva música tingui essència de club, però mantenint aquest sentit de musicalitat”, exposa. “Conseguir aquesta sensació de moviment, però amb melodies de guitarra, teclats i cordes a la barreja, sempre ha estat un dels meus somnis”.

Artista : Mansur Brown

Data : 06/03/2024

Hora : 20:00h

Lloc : La Nau

Scroll to Top