Mariusz Duda torna amb el quart àlbum en solitari ‘AFR AI D’

Font original : Kscope

El cervell de Riverside Mariusz Duda torna amb el quart àlbum en solitari ‘AFR AI D’ que sortirà el 17 de novembre a través de Kscope.

Mariusz Duda sempre ha estat fascinat per explicar una història, una idea o un concepte.

Mentre que a l’àlbum anterior ‘Lockdown Trilogy’, Mariusz Duda volia capturar una instantània de la vida durant la pandèmia del famós cervell progressista, aquesta vegada explora el concepte d’IA com a disruptor. El seu nou disc en solitari analitza la creixent mercantilització de la IA i, concretament, amb l’entrada de la intel·ligència artificial al corrent principal.

Utilitzant la noció de ChatGPT i Midjourney i l’ús creixent de falsificacions profundes com a trampolí, ‘AFR AI D’ explora aquestes teories interessants i avançades tant musicalment com conceptualment.

Presentant ‘AFR AI D’ és el primer senzill ‘Embracing The Unknown’, la cançó és la composició més llarga de l’àlbum i un representant adequat. L’estat d’ànim i el ritme musical canviants són característics no només del nou àlbum, sinó de tota la música de Mariusz Duda publicada sota el seu propi nom.

“Estic content de poder continuar aquest viatge de música electrònica instrumental”, diu Duda. “M’encanten aquests sons evocadors. Contràriament al que suggereix el títol de l’àlbum, no tinc por de les noves tecnologies. Crec que la IA és només una eina més que, amb el temps, aprendrem a utilitzar de millor manera, i que accelerar el treball en moltes àrees. Malgrat una lleugera por subconscient al desconegut, estic preparat per abraçar el futur :)”

 

L’àlbum s’obre amb els sons ominosos de l’encertadament titulat ‘Taming Nightmares’ que actuen com a senyal musical d’aquesta nova alborada de l’aprenentatge automàtic. El segueix l’assentament interestel·lar de ‘Fake Me Deep, Murf’ i més tard el TRON com ‘Mid Journey To Freedom’.

A la part posterior de ‘Bots’ Party’ passem als emotius arpegis de ‘I Love To Chat With You’ que et porta directament a la ment de Theodore Twombly enamorat d’un sistema operatiu. L’àlbum acaba després amb la freda i insensible introspecció d”Embracing The Unknown’.

En un món on la veritat sovint es camufla amb l’engany, el batec electrònic d'”AFR AI D” mai pot mentir. O pot?

L’artista i il·lustrador alemany Hajo Müller (Steven Wilson) apareix una vegada més portant el llegat de les obres d’art de Mariusz Duda, ja que tots dos han col·laborat al llarg de la carrera d’àlbums en solitari de Mariusz. Mariusz també interpreta tots els instruments de l’àlbum excepte els solos de guitarra interpretats per Mateusz Owczarek.

‘AFR AI D’ es va gravar durant el maig i el juny de 2023 al Serakos Studio de Varsòvia, amb enginyeria de Magda i Robert Srzedniccy i masteritzat per Robert Szydło.

 

Llista de cançons “AFR AI D”:

 

  1. Taming Nightmares [07:20]
  2. Good Morning Fearmongering [05:14]
  3. Fake Me Deep, Murf [04:48]
  4. Bots’ Party [05:00]
  5. I Love To Chat With You [03:43]
  6. Why So Serious, Cassandra? [04:56]
  7. Mid Journey To Freedom [03:08]
  8. Embracing The Unknown [08:00]
Scroll to Top