Gilberto Gil-28/10/2023

Gilberto Gil és un músic brasiler molt conegut i respectat que ha fet contribucions significatives a la música del seu país i a nivell internacional. Va néixer el 1942 a Salvador, Bahia, i es va convertir en una figura icònica de la música brasilera.

Gilberto Gil és conegut principalment per la seva música tropicalia, un moviment musical i cultural que va sorgir a Brasil a la dècada de 1960. Aquest moviment va fusionar diversos gèneres musicals com la bossa nova, el rock i altres estils, creant una sonoritat fresca i innovadora. La música de Gil sovint incorpora influències de la cultura afrobrasileira i de les tradicions culturals de Bahia, la seva terra natal.

La seva obra més destacada inclou àlbums com “Tropicália: ou Panis et Circensis” (amb Caetano Veloso i altres artistes), “Expresso 2222”, “Refazenda” i molts altres. Les seves lletres sovint reflecteixen temes socials i polítics, i ha estat un defensor actiu dels drets civils i de la preservació de l’entorn.

A més de la seva carrera musical, Gilberto Gil ha tingut una carrera política destacada. Va servir com a ministre de Cultura del Brasil sota l’administració del president Luiz Inácio Lula da Silva i va continuar defensant la cultura i les arts com a part integral del desenvolupament del país.La seva música i influència continuen sent importants a Brasil i arreu del món, i Gilberto Gil és considerat una llegenda viva de la música brasilera. La seva obra musical i la seva dedicació a les causes socials fan d’ell una figura important i respectada en la cultura brasilenya i internacional.

Artista : Gilberto Gil

Data : 28/10/2023

Hora : 21:00h

Lloc : CCIB Centre Convencions Internacional de Barcelona

Web Oficial : https://www.festival-millenni.com/concert/gilberto-gil/

Compra d’Entrades 

Scroll to Top